äre ferre eller?!

mhm ikväll blir det till att skaka rompa! hihih.
jag är taggad som fan. dock vet jag inte om jag kommer dricka allt jag ska ha med mig hähähäh.
jaja, jag kommer säkert skriva och berätta hur det var imorgon:D

jag har en ny vän!

mhm, min vän heter gunnar!image9

han är en gummispindel.

seriösa?

jag har kommit på att vi i min klass verkligen är sjukt oseriösa. vi pluggar aldrig, killar sitter och spelar cs och tjejerna sitter vid msn. och jag har kommit på att man kan kombinera vissa smilesar på msn, så att dom blir jätte roliga hahaha.

jag måste byta min mobil föresten, den är så jävla repig. och jag råkade tappa den i golvet. och dagens i-landsproblem mina naglar har damp. fan vad dom går av.

söndag.

okej idag har det varit en väldigt lugn dag, min mormor och morfar har varit här, jävlar vad det var jobbigt med 3 hundar, vi är ju hundvakter åt 2 hundar PLUS att min mormor och morfar har en hund.
jag fick göra semlorna höhö.

nu taggar jag fredag. feeezt blire. jag och Stina och några till ska ut på krogen, mumz blire. jag ska ha en californian white och 4 aquatini.
okej jag festar inte så ofta så jag tycker jag får göra det utan att känna något.

sen så har jag börjat skriva med min soulmate hahahah, pauline. vi skriver samma saker och tycker samma sak. asbra person det där.

värsta vs bästa.

  • Minnet?
    mitt värsta minne är från när jag bråkade med E och K.
    mitt bästa minne är nyårsafton mellan 07-08. ni som vet, ni vet.
  • Resan?
    min värsta resa var USA-resan 12:e april- 29:e april
    min bästa resa var USA-resan 12:e april-29:e april
  • Maträtten?
    värsta maträtten är nog blodpudding.
    bästa maträtten oj den var svår.
  • Köpet?
    mitt värsta köp är många haha, kolla bara in i min garderob jag har så grymt mycket onödiga grejer, nej men seriöst jag kommer inte på något. alla saker visar sig vara bra att ha till slut.
    mitt bästa köp är nog SATC-boxen eller min friis och company-väska.
  • Egenskapen hos en vän?
    värsta egenskapen hos en vän när personen skryter och gör en illa till mods.
    bästa egenskapen hos en vän är nog att finnas där som stöd och bara finnas till.

fredag

det har varit ett hektiskt veckoslut för mig.
igårkväll hade vi kvällsservering på skolan, fy fasiken vad kul det var. jag var kökschef plus att jag förberedde förätterna innan vi gick på håltimme. jag tror det gick ganska bra, för daniel berömde mig väldigt många gånger. det enda som gjorde mig lite ställd var när Stina kommer in och säger att JAG ska berätta om maten och beskriva den, vem fan hade bestämt det?!
men det gick skitbra, vi serverade 53 personer. tänk er då 53x3 rätter det blir en hel del.
men jag har duktiga klasskompisar så det gick kanon, ÄVEN om jag fick gnälla lite på vissa, jag nämner inga namn. inte för att dom läser mig blogg men iallafall.

idag var jag på Torpaköket och provjobbade lite, åhgud vilka härliga människor, min handledare som jag fick gå jämte idag hon var verkligen underbar. 19 år och hennes första riktiga jobb, och hon var riktigt duktig på det hon gjorde. ( hon är singel, tänkte att om nån vill ha henne, så kan ni få ta henne, jag lovar det är hennes egna ord haha)
jag portionerade ut 108 matkorgar, plus att jag serverade alla gamlingarna på boendet. okej gamla tanter är nog något av det gulligaste som finns, dom är oftast trevliga och så är dom sådär allmänt söta haha. liksom vem kan undgå att småle när det kommer en tant på 1.40 och säger att hon vill ha köttfärssås när vi serverar pannbiff. haha

när jag kom hem så slocknade jag utan att gå på toaletten, som jag hade beklagat mig över i ca 1 timme haha.
men jag var så grymt utmattad.


onsdag.

idag var en rätt okej dag, även om det är en av veckans två långa dagar så var det lugnt haha.
sjukt roligt var det på spanskan. på något sätt lyckades vi skriva en mening som betydde ungefär " mellan två tjänstemän ligger en korv" hahahaha.
och jag ska snart gå och lägga mig eftersom jag är sjukligt trött och jag ska vara i skolan länge imorgon, så det blir att sova tidigt ikväll.

måndag.

idag fick vi valpapprena till trean, jag fyllde i mina val och sedan lämnade jag in det haha. lika bra att få det överstökat. jag har haft såna jävla tankegångar om hur jag ska göra. nu har jag iallafall valt. fan. mina pengar börjar ta slut också :( och alltså, jag har LITE shoppingabstinens. jaja jag får väl överleva till onsdag nästa vecka, fan det är över en vecka. haha.

alla hjärtansdag, överskattat eller underskattat?

min alla hjärtansdag tillbringade jag först genom att ta ett glas med vin när klockan slog 00.00 eller okej det var väl typ 00.35 eller nåt, men iallafall. och sedan var jag vaken till halv sex, mhm yummie. min kära mor ringde mig vid kvart i elva, och frågade mig om jag inte skulle gå upp eftersom jag skulle in till stan, mjoo men min klocka ringer vid 10 sa jag, och där inser ni ju själva felet höhö. min mobil leker med min nerver ibland.

jag steg iallafall upp även om det tog emot, det kan jag lova. gjorde mig iordning och jag hade ju faktiskt lång tid på mig, SKÖNT!

gick ner till bussen och fy fan vad kallt det var, seriöst det var 4.7grader, men det blåste småspik kändes det som, INTE okej. mycket folk på bussen också, måste alla åka min buss när jag åker buss?
jag var och hälsade på mitt blivande extrajobb när jag var inne i stan, hmrf jag i ett storkök? jaja det ger iallafall pengar.

sen åkte jag hem till kaisa och kollade på gossip girl och åt fruktsallad, gud vad fruktsallad är gott!
och vi somnade väl vid halv 1 eller nåt.
imorse var vi hurtiga och gick upp vid halv nio och gick ut och motionerade, kaisa joggade och jag cyklade. kändes skönt att gå upp så tidigt faktiskt, och göra något vettigt av dagen. vi kollade klart på resten av gossip girl avsnitten. och nu taggar vi nog båda två att säsong 2 ska komma ut haha.

nu sitter jag här hemma och undrar hur jag ska tillbringa min fredag, min pappa håller på att göra fajitas, kan det bli mycket bättre? och jag funderar på att städa till mitt rum lite och fixa iordning med hemmabiogrejsen.

just det, för att komma till min rubrik.
jag tycker att alla hjärtansdag bara är något onödigt jippo som affärskedjorna har kommit på. seriöst folk som inte har någon mår ju bara dåligt. det är fan inte värt det. folk lägger flera 100-tals kronor på att köpa blommor och presenter som man lika gärna kan köpa en vanlig dag och överraska ännu mera då ju, eller har jag fel?

-

image8
du är min dröm.

tjejsnack

Har du läst mycket av Astrid Lindgrens böcker och/eller sett många av hennes filmer?
svar: mjorå, jag har nog sett de flesta tror jag. böckerna har jag inte läst så himla mycket av.

Vilken/vilka favoriter har du?
svar: pippi är bra, men annars är nils karlsson pyssling rätt så söt.

Vilken Astrid Lindgren-figur kan du absolut inte med?
svar: jag är inte så förtjust i saltkråkan faktiskt.

Vem av Astrid Lindgren-figurerna är du mest lik?
svar: tjorven i saltkråkan :D

 Vem av Astrid Lindgren-figurerna skulle du vilja vara? Varför
svar: pippi långstrump! hon är stark och rik haha

0.7

jag hatar 0.7 vad fan ska det vara bra för.

-

jag ljög, okej!

uhuhöuleeodhduh

sån är jag nu!
jag är uttråkad, trött och allmänt irriterad hihi.
jag sitter och gör en massa fina grimaser för mig själv. hahah tänk om någon såg mig nu.
jag var i skolan idag, för första gången på en vecka. det började med att jag får reda på att vi inte har någon lärare förräns vid klockan elva, jaja tänker jag vi har ju ingen ala carte servering så det är ju bara att fixa frukosten och torka av borden och vika bestick, kanon gick det :)
sen insåg jag att vi hade sammanlagt 19 pers som skulle sitta inne i björkudden höhö, men det var inte så mycket att göra. det jobbiga var att få borden att vara som jag ville, det gick piss haha.

jaja nu ska väl jag gå och tugga på mitt finger eller nåt.

yepp.

okej idag mår jag mycket bättre, jag har inte hostat ALLS så mycket som jag gjort de andra dagarna. plus i kanten till mig!
så nu ska jag ta tag i mig själv och börja städa mitt rum och så, alltid mycket mysigare att städa rummet efter att man har varit sjuk.

okej det där skrev jag inte precis va?!
jag är nog sjuk fortfarande, jag som HATAR att städa annars :(

pepp?

okej, nu har jag varit sjuk sen i onsdags förra veckan dvs 6 dagar, och då tyckte min mor att det var konstigt eftersom jag har haft feber nästintill alla dagar. så nu ska jag tydligen till jourhavande vårdcentralen här i jönköping.
MHM jag langar peppen. dock så är det väl rätt okej, för jag känner att jag börjar få hörselgångsinflammation igen.
semledagen är det idag, morfar ringde och sa " matilda, hur många semlor vill ni ha ikväll?" jag sa som vanligt " jag vet inte, men 3 antar jag." och då sa han " okej, och en av dom ska vara med sylt eller hur?" ibland gillar jag min morfar :D
och nej, jag orkade inte skriva det som en dialog!
jaja nu ska jag väl strejka lite mot allt och kolla på en film eller nåt.

dra räva i koks!

mhmkey, jag har tråkigt. och nu menar jag inte sådär ' hej jag har tråkigt bara för att det inte finns något att göra'-tråkigt utan nu är det mera ' hej jag är rastlös för jag har varit hemma sen förra onsdagen, jag börjar friskna till och alla är osociala och bilddagboken är seg som fan'-tråkigt!
men jag målade mina naglar innan, yumyum nu är dom riktigt blodröda och allmänt fina. jag riktigt längtar tills i trean då jag går servering och jag inte behöver oroa mig för att ha nagellack när vi är i köket, att mina naglar är för långa eller andra liknande saker.

mhmkey, imorgon är ABSOLUT sista dagen hemma på denna sjukperioden, och då ska jag byta lakan i min säng, dammsuga mitt rum och allmänt fixa :D

jag har tråkigt.

det enda jag skriver är, ha ha!

hosta.

alltså har ni någonsin varit med om att ni hostat så mycket och att ni känner att " nej nu jävlar, nu spyr jag" den känslan har jag varje gång jag får en riktig hostattack just nu. som inatt, jag hade väl sovit sisådär 40 minuter, och så känner jag att hostan börjar komma, jag sätter mig upp. försöker andas lugnt. pyttsan heller, jag hostar som fan, och sedan inser jag att jag måste ha min medicin, den är på toaletten. så jag gick dit. tog min medicin drack lite vatten, och det hjälpte faktiskt. men liksom när jag stod där på toaletten tänkte jag att nej nu jävlar, nu spyr jag. även om jag inte gjorde det. men man tar ju i så jävla mycket :(
dagens whine om hur dåligt jag mår!

snor

okej min dag har bestått av snor, hosta och filmtittande idag. yumyum.
och nu kollade jag precis ut genom fönstret, och jag fick se att det snöar som fan. jävla skit också.
nu ska väl jag strejka genom att kolla på ytterligare film. byebye.

girltalk

Mående
1 - Hur mår du idag?
svar: sjukligt, jag överlever nog haha

2 - När var du sjuk senast?
jsvar: jag är sjuk just nu faktiskt.
 
3 - Vad är det värsta i sjukdoms/skadeväg du provat på?
svar: ehm, det var nog nån av mina njurbäckeninflammationer, antagligen den gången 2 månader innan, då jag låg hemma i fruktansvärt magont som slutade med att jag spydde, och jag minns verkligen det där i detalj. för min mamma har kräkfobi, så hon gick upp och satte sig vid datorn och stängde dörren. medan pappa hjälpte mig och jag grät och sa förlåt för att jag spydde. (jag ber alltid om förlåtelse när jag spyr)

4 - När hade du senast en riktig må-toppen-period?
svar: det beror på hur man ser det. rent fysiskt så var det nog för två veckor sen, därefter började mitt immunförsvar att leka med mig.
rent psykiskt kan jag nog dock inte svara på, det går upp och ner.
 
5 - Vad får dig att må bra?
svar: jag måste nog svara sådär äckligt klyshigt att jag mår bra av mina vänner.
och sen det lite mindre bra, är att jag mår sjukt bra när jag är full. ojoj då tror man verkligen att man kan erövra världen.